Chef Bogdan Cozma
Poftă de viață bună să ai! Asta le doresc tuturor celor cu care mă întâlnesc și asta consider că trebuie să transmitem prin farfuriile pe care le punem în fața oaspeților. Căci bucătarul desăvârșit nu este cel care face farfurii perfecte, ci cel care reușește să transmită prin farfuriile sale atât gustul și platingul impecabile, cât și toată emoția pregătirii lor. Pentru că așa se întâmplă când iubești ceea ce faci: vrei să dai mai departe atât rezultatul muncii tale, cât și pasiunea care te-a dus acolo.
Și asta m-a făcut pe mine ceea ce sunt azi: chef Certificat Escoffier nivelul 3 – Grand Diploma.
Însă și eu am început de undeva:
Primii pași i-am făcut în aprilie 2013, când am ajuns la Restaurant Belvedere Brașov. Maestrul în artă culinară Ioan Florescu m-a luat sub aripa lui și i-am fost alături timp de 5 ani. În acest timp am participat și la traininguri în UK: am fost chef de partie la The Black Horse, sous chef la The Wellington Arms și head chef Carnarvon Arms.
În aprilie 2018, „mi-am luat zborul din cuib” către restaurantul DOR din Bran, unde am pus practic cărămizile bucătăriei de acolo:
● am creat și implementat întregul concept de meniu tradițional, transpus la cerințele moderne;
● am coordonat întreaga echipă de bucătari;
● am conceput meniurile și m-am implicat în organizarea evenimentelor;
● m-am ocupat de managementul achizițiilor pe partea de ingrediente și logistică;
● am susținut traininguri pentru ospătari și nou-veniții în bucătărie.