MARTIN BERASATEGUI – 12 STELE MICHELIN
STAGIU DE PRACTICA

Institutul Culinar Disciples Escoffier va ofera oportunitatea exclusiva in Romania de a desfasura un stagiu de 6 luni de practica in restaurante cu stele Michelin. Pe perioada de desfasurare a acestui stagiu, veti aprofunda competentele acumulate in cadrul modului Avansat Escoffier si veti patrunde in ,,lumea’’ gastronomiei stelelor Michelin.

Chef Martin BERASATEGUI, Chef spaniol cu 12 stele Michelin va fi mentorul vostru pe perioada de desfasurare a stagiului de practica in restaurantele sale.

Accesul la acest stagiu va fi acordat exclusiv profesionistilor in domeniul gastronomiei.

Pentru a beneficia de acest stagiu, este obligatoriu absolvirea Nivelului Avansat Escoffier si experienta relevanta in domeniul gastronomiei internationale.

In urma prezentarii unui dosar cu Cv-ul dvs si informatii suplimentare solicitate de institut, veti fi inscris pe lista de participare la stagiu, urmatorul pas este sustinerea unui interviu si a probei practice pentru a evalua nivelul dvs in gastronomia internationala. Dosarul va fi analizat de comisia de evaluare formata din expertii renumitului Martin BERASATEGUI.

Aceasta este oportunitatea unica de a patrunde in lumea gastronomiei stelelor Michelin si de a va dezvolta cariera in cele mai importante restaurante din lume, dar mai ales, prin pregatirea dvs, (alaturi de Martin BERASATEGUI, detinator a 12 stele Michelin acordate restaurantelor sale) puteti fi factorul principal la acordarea stelelor Michelin in Romania.

La finalul stagiului de practica va fi intocmit un raport catre comisia Michelin in care se va evalua nivelul cunostintelor acumulate in cadrul modului Avansat Escoffier si in cadrul stagiului de practica.

In baza acestui raport, comisia va urmari evolutia activitatii dvs in restaurantele in care veti desfasura activitatea, in vederea selectionarii restaurantelor care vor primi calificarea pentru decernarea stelelor Michelin.

Martín BERASATEGUI – 12 stele Michelin

Martín BERASATEGUI s-a nascut la San Sebastián în 1960. Pregatirea sa de bucatar si cea mai mare parte a vietii sale pastreaza o stransa legatura cu celebrul Bodegón Alejandro situat în cartierul vechi al orașului San Sebastián a carui regenta a fost asigurată de parinti si matusa sa . In acest restaurant a primit prima sa stea Michelin.

De la 15 ani pana la 27 de ani, profita de zilele libere pentru a merge in Franta pentru a-si continua pregatirea si a dobandi noi cunostinte.

A studiat la Bayonne cu Jean Paul HEINARD si la Anglet cu André MANDION.

Il viziteaza pe François BROUCHICAN la Ustaritz pentru a-si largi cunostintele in domeniul charcuteriei iar pentru notiuni de gastronomie, merge la Bernard LACARRAU in orasul Labatut.

Primul sau contact cu haute cuisine, arta culinara, il are alaturi de faimosul Chef  Didier OUDIL, Head Chef la spectaculosul Spa Prés d’Eugénie si alaturi de Chef Michel GUERARD, apoi va merge la restaurantul Louis XV din Monaco, sa descopere gastronomia, haute cuisine, alaturi de Alain DUCASSE.

Prestigiul lui Martín BERASATEGUI, bucatarul cu cele mai multe stele Michelin pe teritoriul Spaniei (12 stele Michelin) si al treilea din lume, a decolat cu o viteza ametitoare la 1 mai 1993 cand a deschis cu Oneka ARREGUI, sotia sa, restaurantul Martín BERASATEGUI din Lasarte-Oria, La 7 km de San Sebastián.

6 luni mai tarziu, a obtinut prima sa stea Michelin. Trei ani mai tarziu, a doua si in noiembrie 2001, i s-a acordat cea mai inalta calificare a acestui ghid emblematic: a treia stea Michelin

„Anii mi-au aratat ca am suficienta forta pentru a crea grupuri locale coezive si iconice.” – Martín BERASATEGUI

Astazi, cele 7 restaurante ale sale detin 12 stele Michelin in total:

3 stele Michelin pentru restaurantul Martín BERASATEGUI din Lasarte-Oria,

3 stele Michelin pentru restaurantul Lasarte din Barcelona, ​​

2 stele Michelin pentru restaurantul MB din Tenerife,

1 stea Michelin pentru restaurantul Oria din Barcelona, ​​

1 stea Michelin pentru Restaurantul Eme Be Garrote din San Sebastian,

1 stea Michelin pentru Restaurantul Ola Martín Berasategui din Bilbao

1 stea Michelin pentru Restaurantul Fifty Seconds Martín Berasategui din Lisabona.

In plus, se afla in fruntea clasamentului Repsol Guide, cu 10 sori.

Cariera sa a fost presarata cu premii si recompense de anvergura :

Tambour d’Or de Saint-Sébastien în 2005,

Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea François RABELAIS la Tours în 2013,

Premiul pentru Cel mai bun restaurant din lume 2015 și 2016 pentru cea a Lasarte-Oria (Trip Advisor’s Traveler’s Choice Award).

Martin a primit recent premiul Lifestyle La Razón, Elle Gourmet, Hombres Esquire și Tapas Chef of the Year 2019 pentru cariera sa și Medalia de aur a „Mérito en Bellas Artes” de către Ministerul Culturii și Sportului din Spania.

Si, ca o concluzie, el a publicat aproximativ douazeci de lucrari disponibile pe piata, ceea ce nu este deloc neglijabil!

„Sunt pasionat de lucrul in echipa.” – Martín BERASATEGUI

PARTENERIAT STAGIU DE PRACTICA

Restaurant BOROA – 1 STEA MICHELIN – EXECUTIV CHEF  VITALIE NOFIT

La 18 ani, Vitalie Nofit, a decis sa paraseasca patria sa, Republica Moldova, in cautarea unui viitor mai bun. Dupa multe evenimente dificile, ajunge în nordul Spaniei fara sa stie sa gateasca, ajunge sa lucreze, in martie 2005, in bucataria restaurantului Boroa unde se ocupa de partea de gratar. In primul an, a reusit sa aplice primele lectii ale meseriei de bucatar alaturi de bucatarul restaurantului Boroa, Chef Javier Gartziatot, in calitate de mentor.

Urmatorii ani au fost remarcabili pentru cariera lui Chef Vitalie NOFIT :

2008: Restaurantul Boroa a primit o stea Michelin si Vitalie a facut parte din echipa care a adus aceasta distinctie

2009: a participat la primul concurs de gastronomie din Valladolid si din 87 de participanti, el a ocupat locul cinci

2010: devine al doilea bucatar in bucatarie si este trimis la restaurantul Martin BERASATEGUI din Lasarte, trei stele Michelin, pentru a invata cele mai noi tehnici de gatit – cuisine signature

2013: ajunge la cel mai bun restaurant din lume El Celler de Can Roca si gateste alaturi de celebrii frati Joan si Jordi Roca

2018: devine Executif Chef al restaurantului Boroa

2020: devine membru al asociatiei Disciples Escoffier Romania