PRET INTREG: 5000€ | PRET CU DISCOUNT: 4500€ – platibil in 4 rate lunare
LOCATIE: Calea Bucuresti 103E, loc. Saftica, jud. Ilfov
Deschidere urmatoarea grupa: Septembrie 2024 – Ianuarie 2025; Martie 2025 – Iunie 2025
PRET INTREG: 5000€ | PRET CU DISCOUNT: 4500€ – platibil in 4 rate lunare
LOCATIE: Calea Bucuresti 103E, loc. Saftica, jud. Ilfov
Deschidere urmatoarea grupa: Septembrie 2024 – Ianuarie 2025; Martie 2025 – Iunie 2025
Nivel III – se adreseaza cursantilor care au absolvit nivelul I si II sau bucatarilor care au deja experienta in domeniul culinar si vor sa obtina o diploma recunoscuta la nivel international acordata de Ministerul educatiei din Franta. Daca in primele doua module sunt prezentate bazele bucatariei, echipamentele de baza pe care le intalnim in bucatariile profesionale si am experimentat metode noi de pregatire a dish-urilor, acum vom lucra cu produse de valoare ale bucatarie frantuzesti ( foie gras, caviar, truffle), vom adopta tehnici diferite de gatire si estetica in farfurie, insotite de instructiuni pentru crearea meniurilor intr-un restaurant. Nu ratati oportunitatea de a pune toate intrebarile si de cere sfaturi acestor bucatari cu experienta care vor incerca sa va impartaseasca din experienta lor culinara internationala. Chefii nostri va vor ghida prin bucatariile internationale oferindu-va tehnici de lucru din cele mai diversificate aplicate in cele mai renumite restaurante ale lumii. Nu ratati oportunitatea de a degusta si de a adauga in bagajul personal de cunostinte retete si secrete culinare pe care nici un alt bucatar nu le va divulga, doar voi le veti experimenta la acest modul avansat.
La absolvirea acestui curs veti primi diploma ,,Professional Diploma in Culinary Arts” acordata de INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER si diploma recunoscuta la nivel mondial ,, CERTIFICAT DE COMPETENCES PROFESSIONNELLES EN CUISINE FRANCAISE „- diploma acordata de Ministerul Educatiei din Franta. Aceasta diploma este ,, pasaportul ”dvs pentru a va dezvolta cariera in orice restaurant cu stele Michelin, alaturi de cei mai renumiti Chefi ai lumii.
Acest nivel utilizeaza toate tehnicile aprofundate in modulele anterioare, noile tehnici de gatit, organizarea si eficienta in bucatarie, curatenia si igiena in bucatarie, munca in echipa, creativitatea fiecarui cursant, dezvoltarea unui gust culinar elevat, estetica farfuriei si multe alte abilitati acumulate pe parcursul celor doua module anterioare.
Vei descoperi cele mai faimoase dish-uri din lume
Simplitate, eleganta si stil in farfurie. Arta elaborarii unui plating pentru preparatele unor restaurante de renume. Combinatii de culori si texturi pentru retete de succes.
Materie prima de cea mai buna calitate: fois gras, caviar, truffe, diverse tipuri de branzeturi frantuzesti – pentru elaborarea unor retete pregatite in restaurante cu stele Michelin
Sous vide, slow cook, retete din bucataria moleculara – retete complexe care necesita o atentie sporita in pregatire
Produse rare de calitate. Retete care contin ingrediente de inalta calitate, sezoniere si rare, cum ar fi foie gras. Gustul se amplifica prin adaugarea de diverse condimente, arome si condimente picante.
Discutii cu furnizorii de materie prima calitativa, degustari de produse culinare deosebite (de exemplu: diverse sortimente de branza sau trufe)
Lobster thermidor (French classic, fine dining recipe)
Terrine of duck liver
Scallops carpaccio lemon vanilla, avocado royale and sesame tuiles
Parmentiere Potatoes with duck gizzard confit, Truffle gelies, Duckette sauce
Smoke salmon with goat cheese bavarois, fennel.
Bacon wrapped monkfish with shrimp, squash 3 ways
Cod Grenobloise style, sous vide purple artichoke barigoule/beetroot flan
Chocolate and coffee éclair
John dorry with potatoes scales, tomato confites, lime beurre blanc
Pigeon pastilla
PRET INTREG: 5000€ | PRET CU DISCOUNT: 4500€
Informaţiile publicate in acest modul pot fi preluate doar în scop educational fara a pute fi redistribuite sau utilizate in alt scop. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Pentru a respecta legislația privind protecția datelor, vă recomandăm să consultați punctele cheie ale Politicii de confidențialitate ale ICDE.
Frédéric POUTET si Philippe COULOIGNER, profesori la Ecole Hôtelière Notre Dame La Riche din regiunea Tours, Franta, s-au deplasat la Institul Culinar Disciples Escoffier Romania pentru a validat examenul sustinut de primii cursanti ai nivelului Avansat Escoffier si pentru a inmana ,,Certificat de compétences professionnelles” si ,,Grand Diploma”.
Ii felicitam pentru profesioanlismul de care au dat dovada in cadrul examenului si le dorim succes in viitoarele etape de dezvoltare profesionala.
Cu ocazia acestui eveniment s-a consolidat partenariatul dintre Ecole Hôtelière Notre Dame La Riche si Institutul Culinar Disciples Escoffier. Cursantii institutului vor beneficia de prezenta profesorilor din Franta la modulele basic, intermediar si avansat Escoffier, astfel acestia vor fi pregatiti pentru a lucra in marile restaurante din intreaga lume. In cadrul programului de formare profesionala cursantii nostri vor avea oportunitatea de a se deplasa la Ecole Hôtelière Notre Dame La Riche in cadrul unui program de schimb de experienta.