Nivelul 1 „Fundamentele artelor culinare” ( 240 ore ) se adreseaza tuturor incepatorilor in arta culinara, celor care nu au experienta anterioara in gatit, dar vor sa invete secretele gastronomiei internationale. Modulul cuprinde conceptele de baza in bucatarie, tehnicile de pregatire a materiei prime, proprietatile si aplicatiile operatiilor de pregatire a retelor culinare, sistemul de lucru intr-o bucatarie profesionala si cateva din secretele bucatarie frantuzesti cu toate explicatiile si sfaturile necesare oferite de Chefii nostri cu experienta in bucatarii renumite. Veti avea oportunitatea de a cunoaste si experimenta modul de lucru si „setul de instrumente” esential unui bucatar-sef.
In cadrul acestui modul veti incepe prin a invata notiunile esentiale in bucatarie, normele de siguranta si igiena, veti invata diverse metode de taiere a legumelor si a carnurilor, apoi veti progresa catre tehnicile de gatit esentiale in gastronomie aplicate intr-o bucatarie profesionala, ca de exemplu stocurile, cele 5 sosuri de baza ale bucatariei franceze, veti parcurge impreuna cu Chefii nostri toate metodele de gatit si temperaturile de gatire in functie de tipul de materie prima si veti descoperi cateva taine ale patiseriei frantuzesti. Fiecare cursant va beneficia de propriul banc de lucru utilat cu plita, chiuveta, masa de lucru, ustensile si va experimenta in cadrul demonstratiilor practice traditiile culinare frantuzesti transpuse intr-o gama larga de retete.
Acest modul se adreseaza si persoanelor care vor sa-si deschida o locatie HoReCa (restautant/cafenea/hotel), deoarece acestia trebuie sa cunoasca procesul tehnologic ( teorie si practica) care ofera un produs de calitate clientului final. Doar luand la cunostinta importanta echipamentelor, a personalului calificat si a produselor de calitate, acestia pot oferi clientilor preparate calitative care sa determine consumatorii sa se intoarca cu drag in locatie pentru a experinta alte preparate.
In cadrul acestui modul veti participa la un intership de practica in locatiile partenere ( hoteluri si restaurante). Acum veti experimenta cum se desfasoara activitatea in bucatariile profesionale ale restaurantelor si hotelurilor si veti avea posibilitatea sa va gasiti un loc de munca in locatiile respective. Durata acestui intership este de 480 ore si va fi stabilita de fiecare cursant la locatia solicitata de acesta.
La sfarsitul cursului, cursantii vor sustine o proba teoretica si o proba practica in prezenta unei comisii acreditate formata din bucatari si specialisti in domeniu.
Acest curs de calificare Bucatar este autorizat de Ministerul Muncii si Ministrul Educatiei, iar cursantii vor primi la absolvire diploma acreditata pe calificarea de Bucatar, cod COR 5122.2.1.
Institutul Culinar Disciples Escoffier va inmana diploma pentru absolvire Nivel Basic Escoffier.