DIPLOMA INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER - NIVEL INTERMEDIAR - Advanced Culinary Art

PRET: 3500€ platibil in 4 rate lunare

LOCATIE DE CURS: Calea Bucuresti 103E, loc. Saftica, jud. Ilfov

Deschidere urmatoarea grupa: Septembrie 2024 – Ianuarie 2025; Martie 2025 – Iunie 2025

In cadrul nivelului II (180 de ore), prin practica cumulativa, veti incepe sa construiti si sa stapaniti tehnicile fundamentale parcurse in nivelul I. Competentele acumulate va vor permite sa experimentati metode mai avansate si mai moderne de gatire (sous- vide) si tehnicile Escoffier de preparare a materiei prime de calitate superioara. Veti invata sa pregatiti retete traditionale frantuzesti complexe, bazate pe diversitatea patrimoniului culinar al Frantei din regiuni precum Rhone-Alpes, Ile de France, Aquitaine, Alsace, Normandy, precum si preparate contemporane, inspirate de Chefi cu stele Michelin. Scopul acestui nivel este de a construi, consolida si dezvolta interesul si gustul pentru gastronomia internationala, inovatie in tehnica si in gusturi. Materia prima folosita este de calitate superioara, se vor pregati retete cu foie gras, somon, terrine, Sea Bass, moluste si crustacee, diverse tipuri de branzeturi si multe alte produse care va vor delecta papilele gustative.

Cu accent pe precizie si eficienta, cursul isi propune sa pregateasca cursantii pentru lucrul in bucatariile profesionale, dar si sa consolideze creativitatea individuala si abilitatile artistice. Ne vom indrepta atentia asupra compozitiei meniurilor si asupra temelor de creatie personala, concentrandu-ne din ce in ce mai mult pe elaborarea unui plating in trend. Capacitatea de a elabora un plating deosebit este una dintre cheile succesului in industria de fine dining din intreaga lume.

La sfarsitul acestui nivel veti primi o diploma pentru nivelul intermediar – Advanced Culinary Art – acordata de Institut Culinaire Disciples Escoffier. Institut Culinaire Disciples Escoffier a stabilit de-a lungul timpului colaborari eficiente cu foarte multe restaurante de lux si hoteluri de 5 stele la nivel international, astfel aveti oportunitatea de fi recomandati pentru a va incepe activitatea culinara alaturi de cele mai renumite personalitati din domeniul culinar din Franta dar si la nivel international. Diploma obtinuta va deschide portile catre marile restaurante cu stele Michelin unde veti putea profesa si veti intelege adevarata arta culinara. Cursul acesta se adreseaza de asemenea celor care vor sa-si deschida restaurante, sa invete cum se desfasoara activitatea intr-un restaurant atat din punct de vedere al personalului cat si din punct de vedere al echipamentelor necesare in bucataria profesionala. Datorita cunostintelor dobandite veti putea gestiona in mod profesional bucataria si angajatii, tinand cont de fiecare proces de productie, normele / standardele nationale de igiena care trebuiesc aplicate. A fi un bun bucatar inseamna a fi si un bun gestionar al materiei prime utilizate si al personalului. Comunicarea, lucrul in echipa, interactivitatea, atentia si rapiditatea sunt abilitati pe care le vei insusi in cadrul acestui curs.

diploma-logo

Certificari

Competentele si tehnicile studiate

Retetele lui Auguste Escoffier si bucataria clasica frantuzeasca: retetele lui Escoffier, cum ar fi sufleurile, garniturile și umpluturile din cartea Le Guide Culinaire, sunt considerate de bucatari din intreaga lume ca fiind „Biblia” pentru retetele clasice frantuzesti.

Traditiile si patrimoniul culinar regional al Frantei, de la Alsacia pana in Provence si Bretagne, ofera numeroase specialitati locale.

Vor fi pregatite retete din patiseria frantuzeasca bazandu-se pe produsele esentiale de patiserie acoperite în nivelul 1.

Consolidarea tehnicilor de dezosare, filetare, taieturi specifice macelariei pentru carnuri si peste.

Gestionarea ingredientelor, echipamentelor si a statiei de lucru in conditii de timp limitat. Compozitia meniului echilibrata si planificata tipica gastronomiei clasica francetuzesti.

Introducere in bucataria moleculara si alte tehnici avansate de gatire, cum ar fi sous-vide si gatitul la temperaturi joase.

Invatati cum sa combinati culorile, compozitia si texturile intr-un preparat culinar folosind sosuri si garnituri. Tinta este dezvoltarea creativitatii personale prin improvizatia retetelor. Conceptul de meniu pentru un restaurant, gestionarea si elaborarea acestui.

Frog legs fricassee with Poulette sauce
Sea bream flambe with Pastis, vegetable Nicois
Lamb sholder confit during 7 hours. Souffles potatoes
Dover sole Colbert
Pui gatit in stil Basque
Cotlet de vitel grill in stil Normandy
Scallops in stil Nantaise
Macaroons
Flammenkueche – Alsacienne pie
Saint Honore cake
Basque cake

PRET INTREG: 3500€ | PRET CU DISCOUNT: 3000€

Informaţiile publicate in acest modul pot fi preluate doar în scop educational fara a pute fi redistribuite sau utilizate in alt scop. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Pentru a respecta legislația privind protecția datelor, vă recomandăm să consultați punctele cheie ale Politicii de confidențialitate ale ICDE.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Call Now Button