Chef bucătar
Cariera în gastronomie a început-o acum 28 de ani prin restaurantele din centrul München-ului (Germania) unde a avut oportunitatea să lucreze sub bagheta magică a unor chefi celebri la acea vreme: Alfons Schuhbeck, Heinz W. sau H. Wohlfahrt, care și-au pus amprenta în educația sa culinară. A fost îndrumat să urmeze „Institute of Culinary Art” (I.C.A) – Food Service Management, pe care l-a și absolvit în 1995. De atunci, drumurile spre adevărata incursiune în lumea obsesiei pentru perfecțiunea stelelor Michelin abia începeau. O lume magnifică care îmbină sudoarea orelor interminabile de muncă cu respectul pentru preparatele impecabile și rafinate care ajung pe masa clientului connoisseur.
Curiozitatea și setea de cunoaștere l-au împins să părăsească bătrâna Europă și astfel, în 1998, a ajuns în Statele Unite. Carnival Cruise Line a fost primul său challenge, unde a învățat ce înseamnă să lucrezi cu volum mare de clienți, o altfel de disciplină în breasla bucătarilor, chiar regimentată. Aici a întâlnit mentorul care l-a învățat tainele bucătăriei clasice franțuzești din scoarță în scoarță. A fost o revelație și astfel a devenit mâna dreaptă a Chef-ului de cuisines Thierry C., pe care l-a urmat în proiectele sale cu brandurile hoteliere ca Marriott sau Sheraton din Miami și New York până în 2004. Anul acesta a reprezentat pentru el punctul de maturizare în domeniul gastronomic.
Cei 12 ani petrecuți alături de chefi marcanți în gastronomia internațională i-au creat verticalitatea de care avea nevoie ca să preia pentru prima dată hăturile unei deschideri de hotel în Hyde Park, Londra. Tot aici a absolvit Level 3 NVQ în Professional Cookery sub umbrela „The City and Guilds of London Institute” în cadrul West Herts College – Cassio Campus, după care a urmat cursurile pentru Level 3 Awards în Supervising Food Safety in Catering la „Chartered Institute of Environmental Health London”. Timp de aproape 13 ani petrecuți în Londra (Buckinghamshire) a preluat proiecte de schimbare concept și Grand openings ca Head Chef și Executive Chef cu diverse companii hoteliere precum Corus Hotels, IHG Intercontinental, Sarova Hotels, Devere Venues, SHL Hotels etc.
La un moment dat, a căutat proiecte serioase și în România și astfel, după 25 de ani, Chef Ciprian Nicolescu s-a repatriat pentru un proiect de anvergură și anume a avut plăcerea să facă parte din task force-ul echipei manageriale a Grand Opening-ului Hotelului Ramada Plaza Craiova în 2015.
Alte proiecte frumoase l-au adus în Capitală, unde a activat pe poziția de Corporate Chef al lanțului de restaurante Trattoria Buongiorno, unde, pe lângă îmbunătățirea brandului, își pune amprenta pe extinderea lui cu două noi locații pe scena culinară a Bucureștiului: Trattoria Buongiorno Centrul Vechi și Arena.
In present – Senior Managing Director at „Napage Consulting” – Concept developing strategy & branding for culinary businesses.