Diplomă Institut Disciples Escoffier - Nivel Intermediar - Advanced Culinary Art
În cadrul acestui curs de specializare în gastronomie, cu o durată de 4 luni, prin practică cumulativă, veți începe să construiți și să stăpâniți tehnicile fundamentale parcurse la cursul de calificare, nivel basic Escoffier. Competențele acumulate vă vor permite să experimentați metode mai avansate și mai moderne de gătire (sous-vide) și tehnicile Escoffier de preparare a materiei prime de calitate superioară. Materia primă bio este furnizată de Ferma Escoffier.
Veți învăța, prin practică în cadrul institutului, să pregătiți rețete tradiționale franțuzești complexe, bazate pe diversitatea patrimoniului culinar al Franței, din regiuni precum Rhône-Alpes, Île-de-France, Aquitaine, Alsace, Normandy, precum și preparate contemporane, inspirate de Chefi cu stele Michelin.
Scopul acestui nivel este de a construi, consolida și dezvolta interesul și gustul pentru gastronomia internațională, inovație în tehnică și în gusturi. Materia primă folosită este de calitate superioară, se vor pregăti rețete cu foie gras, somon, terrine, Sea Bass, moluște și crustacee, diverse tipuri de brânzeturi și multe alte produse care vă vor delecta papilele gustative.
Cu accent pe precizie și eficiență, cursul își propune să pregătească cursanții pentru lucrul în bucătăriile profesionale, dar și să consolideze creativitatea individuală și abilitățile artistice. Ne vom îndrepta atenția asupra compoziției meniurilor și asupra temelor de creație personală, concentrându-ne din ce în ce mai mult pe elaborarea unui plating în trend. Capacitatea de a elabora un plating deosebit este una dintre cheile succesului în industria de fine dining din întreaga lume.
La sfârșitul acestui nivel veți primi o diplomă pentru absolvirea nivelului intermediar – Advanced Culinary Art – acordată de Institut Disciples Escoffier. Institut Disciples Escoffier a stabilit de-a lungul timpului colaborări eficiente cu foarte multe restaurante de lux și hoteluri de 5 stele la nivel internațional, astfel aveți oportunitatea de a fi recomandați pentru a vă începe activitatea culinară alături de cele mai renumite personalități din domeniul culinar din Franța, dar și la nivel internațional.
Diploma obținută va deschide porțile către marile restaurante cu stele Michelin, unde veți putea profesa și veți înțelege adevărata artă culinară. Cursul acesta se adresează de asemenea celor care vor să-și deschidă restaurante, să învețe cum se desfășoară activitatea într-un restaurant, atât din punct de vedere al personalului, cât și din punct de vedere al echipamentelor necesare în bucătăria profesională. Datorită cunoștințelor dobândite, veți putea gestiona în mod profesional bucătăria și angajații, ținând cont de fiecare proces de producție, normele/standarde naționale de igienă care trebuie aplicate. A fi un bun bucătar înseamnă a fi și un bun gestionar al materiei prime utilizate și al personalului. Comunicarea, lucrul în echipă, interactivitatea, atenția și rapiditatea sunt abilități pe care le veți însuși în cadrul acestui curs.
Prepararea unor rețete cu foie gras, somon, terrine, Sea Bass, moluște, crustacee și brânzeturi diverse.
Dezvoltarea gustului pentru preparate internaționale și pentru inovație în tehnică și arome.