Contact

Curs bucătar nivel intermediar - Curs de specializare în gastronomie

Diplomă Institut Disciples Escoffier - Nivel Intermediar - Advanced Culinary Art

Curs bucătar nivel intermediar - Curs de specializare în gastronomie

În cadrul acestui curs de specializare în gastronomie, cu o durată de 4 luni, prin practică cumulativă, veți începe să construiți și să stăpâniți tehnicile fundamentale parcurse la cursul de calificare, nivel basic Escoffier. Competențele acumulate vă vor permite să experimentați metode mai avansate și mai moderne de gătire (sous-vide) și tehnicile Escoffier de preparare a materiei prime de calitate superioară. Materia primă bio este furnizată de Ferma Escoffier.

Veți învăța, prin practică în cadrul institutului, să pregătiți rețete tradiționale franțuzești complexe, bazate pe diversitatea patrimoniului culinar al Franței, din regiuni precum Rhône-Alpes, Île-de-France, Aquitaine, Alsace, Normandy, precum și preparate contemporane, inspirate de Chefi cu stele Michelin.

Scopul acestui nivel este de a construi, consolida și dezvolta interesul și gustul pentru gastronomia internațională, inovație în tehnică și în gusturi. Materia primă folosită este de calitate superioară, se vor pregăti rețete cu foie gras, somon, terrine, Sea Bass, moluște și crustacee, diverse tipuri de brânzeturi și multe alte produse care vă vor delecta papilele gustative.

Cu accent pe precizie și eficiență, cursul își propune să pregătească cursanții pentru lucrul în bucătăriile profesionale, dar și să consolideze creativitatea individuală și abilitățile artistice. Ne vom îndrepta atenția asupra compoziției meniurilor și asupra temelor de creație personală, concentrându-ne din ce în ce mai mult pe elaborarea unui plating în trend. Capacitatea de a elabora un plating deosebit este una dintre cheile succesului în industria de fine dining din întreaga lume.

La sfârșitul acestui nivel veți primi o diplomă pentru absolvirea nivelului intermediar – Advanced Culinary Art – acordată de Institut Disciples Escoffier. Institut Disciples Escoffier a stabilit de-a lungul timpului colaborări eficiente cu foarte multe restaurante de lux și hoteluri de 5 stele la nivel internațional, astfel aveți oportunitatea de a fi recomandați pentru a vă începe activitatea culinară alături de cele mai renumite personalități din domeniul culinar din Franța, dar și la nivel internațional.

Diploma obținută va deschide porțile către marile restaurante cu stele Michelin, unde veți putea profesa și veți înțelege adevărata artă culinară. Cursul acesta se adresează de asemenea celor care vor să-și deschidă restaurante, să învețe cum se desfășoară activitatea într-un restaurant, atât din punct de vedere al personalului, cât și din punct de vedere al echipamentelor necesare în bucătăria profesională. Datorită cunoștințelor dobândite, veți putea gestiona în mod profesional bucătăria și angajații, ținând cont de fiecare proces de producție, normele/standarde naționale de igienă care trebuie aplicate. A fi un bun bucătar înseamnă a fi și un bun gestionar al materiei prime utilizate și al personalului. Comunicarea, lucrul în echipă, interactivitatea, atenția și rapiditatea sunt abilități pe care le veți însuși în cadrul acestui curs.

Condiții de înscriere:

  • Pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învătămant nimim obligatoriu)

Documente necesare pentru înscriere la curs:

  • Copie CI
  • Copie certificate de naștere
  • Copie certificate de căsătorie (daca este cazul)
  • Copia ultimului act de studiu
  • Adeverință medicală (cu specificația "clinic sănătos") în original sau copie

Certificări

Diplomă Institut Disciples Escoffier - Nivel Intermediar

Competențe și tehnici studiate

Tehnici culinare fundamentale și avansate:

  • Consolidarea tehnicilor fundamentale studiate la nivelul de calificare basic Escoffier.
  • Aplicarea metodelor moderne de gătire, inclusiv tehnica sous-vide.
  • Tehnici Escoffier pentru prepararea materiei prime de calitate superioară.

Pregătirea rețetelor tradiționale și contemporane

  • Rețete tradiționale franțuzești complexe din diverse regiuni ale Franței (Rhone-Alpes, Ile de France, Aquitaine, Alsace, Normandy).
  • Prepararea preparatelor contemporane inspirate de chefi cu stele Michelin.

Lucrul cu materii prime de calitate superioară

Prepararea unor rețete cu foie gras, somon, terrine, Sea Bass, moluște, crustacee și brânzeturi diverse.

Dezvoltarea creativității culinare

  • Construcția și prezentarea meniurilor.
  • Elaborarea unui plating modern, în trend, cu accent pe estetica și finețea preparatelor.

Pregătirea pentru bucătăriile profesionale

  • Consolidarea abilităților de lucru în echipă, comunicare, interactivitate și rapiditate.
  • Gestionarea bucătăriei profesionale, incluzând organizarea personalului și utilizarea echipamentelor.
  • Însușirea normelor și standardelor de igienă naționale aplicabile în producția culinară.

Abilități de management

  • Gestionarea eficientă a materiei prime și a personalului.
  • Înțelegerea proceselor de producție și coordonarea echipei.

Promovarea gastronomiei internaționale

Dezvoltarea gustului pentru preparate internaționale și pentru inovație în tehnică și arome.

Diplomă și oportunități profesionale

  • Diplomă de absolvire "Advanced Culinary Art" recunoscută internațional.
  • Posibilitatea de a lucra în restaurante cu stele Michelin sau de a deschide propriul restaurant.
Înscrie-te la curs  

Informații curs

  • Preț întreg 3500 €
  • Plată Cursul poate fi achitat în 4 rate lunare
  • Program curs Martie 2025 - Iunie 2025 - de dimineața între orele 9-14
  • Locație Calea București 107E, loc. Saftica, jud. Ilfov
Înscrie-te acum