Contact

Curs cofetar-patiser nivel intermediar

Diplomă Nivel Intermediar Escoffier Patiserie-Cofetărie

Curs cofetar-patiser nivel intermediar

În cadrul programelor Escoffier de formare profesională Cofetar – Patiser, structurate pe trei nivele: Nivel Basic, Nivel Intermediar și Nivel Avansat, punem accent foarte mult pe practică în laboratorul Institutului.

Scopul nostru este ca viitorii cofetari – patiseri să cunoască tehnicile de bază și apoi, cu fiecare modul, să-și îmbunătățească competențele, să devină specialiști în domeniu, să devină mult mai creativi în elaborarea plating-ului și să descopere secretele deserturilor internaționale.

Programul nivelului Intermediar Escoffier, specializare cofetar-patiser, se va desfășura în fiecare zi de sâmbătă, între orele 9:00–17:00, pe o durată de 4 luni. Noi punem accent pe practică în laboratorul Institutului, noțiunile de teorie fiind discutate în cadrul tehnicilor de lucru învățate în fiecare zi de curs. Cursantul lucrează fiecare rețetă individual, deoarece trebuie să învețe corect tehnicile cuprinse în rețetele Escoffier. Laboratorul Institutului este dotat la standard internațional, cu toate echipamentele și ustensilele necesare în cofetărie-patiserie, iar fiecare cursant beneficiază de propriul banc de lucru utilat corespunzător.

Pastry Chef Mirela Murăruşi, cu o experiență internațională în patiserie-cofetărie, va transmite din cunoștințele acumulate de peste 20 de ani, astfel încât, la sfârșitul acestui nivel, să reușiți să stăpâniți tehnicile de lucru și să conduceți un laborator de patiserie-cofetărie.

Tendințele noi în domeniu, tehnicile de lucru, echipamentele și ustensilele moderne utilizate, Pastry Chefi cu experiență internațională, alături de ingredientele premium puse la dispoziție cursanților noștri în fiecare zi de curs, dovedesc profesionalismul Institutului Culinar Disciples Escoffier.

Cui se adresează?

  • Cursanților care au absolvit Nivel Basic Escoffier Patiserie-Cofetărie
  • Persoanelor care doresc o specializare în domeniul cofetărie-patiserie
  • Persoanelor care doresc să-și îmbunatațească tehnicile de lucru, să afle cele mai noi tehnici aplicate în cofetărie-patiserie
  • Celor care dețin o afacere în domeniul cofetărie-patiserie și vor să descopere cele mai noi tendințe în domeniu
  • Pasionaților care vor să se specializeze în cofetărie-patiserie

Cunoștințele acumulate pe parcursul nivelului Intermediar Escoffier Patiserie-Cofetărie sunt imperios necesare pentru a putea continua programul Escoffier de specializare, accesând programul Nivel Avansat Escoffier Patiserie-Cofetărie. La finalul acestui modul, veți obține diplomă acreditată de Ministerul Educației Francez, „Certificat de compétences professionnelles en pâtisserie française”.

Condiții de înscriere:

  • Pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învățămant nimim obligatoriu)

Documente necesare pentru înscriere la curs:

  • Copie CI
  • Copie certificate de naștere
  • Copie certificate de căsătorie (daca este cazul)
  • Copia ultimului act de studiu
  • Adeverință medicală (cu specificația "clinic sănătos") în original sau copie

Certificări

Diplomă Nivel Intermediar Escoffier Patiserie-Cofetărie

Competențe și tehnici studiate

Ce vei învața la modulele teoretice și practice?

  • Cele mai noi tendințe și tehnici utilizate în cofetărie-patiserie
  • Rețete din domeniul patiseriei-cofetăriei internaționale pregătite individual de cursanți
  • Rețete franțuzești celebre la nivel internațional
  • Preparate de cofetărie-patiserie pentru evenimente, în funcție de tematică : candy car, torturi de evenimente și monoporții, elemente de patiserie dulci și sărate
  • Tehnici de plating pentru deserturi de evenimente, în funcție de tematică
  • Cele mai noi tendințe și tehnici de plating pentru deserturi servite la farfurie
  • Tehnici de pregătire a cremelor pentru diverse torturi și prăjituri franțuzești și românești reinterpretate cu măiestrie de către Pastry Chef Mirela Murăruși.
  • Tehnici de preparare a Entremets froids, entremets avec glaces – dificultate medie.
  • Tehnici de temperare a ciocolatei, prelucrarea elementelor de décor din ciocolată, preparate pe baza de ciocolată
  • Tehnica de pregătire a deliciosilor macarons (diverse sortimente)
  • Tehnică de preparare a croissantelor franțuzesti și a elemetelor de viennoiserie : Croissant, Pain au chocolat, Brioche feuillete, New York rolls, millefeuilles, etc
Înscrie-te la curs  

Informații curs

  • Preț întreg 3000 €
  • Plată Cursul poate fi achitat în 4 rate lunare
  • Program curs Martie 2025 - Iunie 2025 - în fiecare zi de sâmbătă între orele 9.00-17.00
  • Locație Calea București 107E, loc. Săftica, jud. Ilfov
Înscrie-te acum