Diplomă Nivel Intermediar Escoffier Patiserie-Cofetărie
În cadrul programelor Escoffier de formare profesională Cofetar – Patiser, structurate pe trei nivele: Nivel Basic, Nivel Intermediar și Nivel Avansat, punem accent foarte mult pe practică în laboratorul Institutului.
Scopul nostru este ca viitorii cofetari – patiseri să cunoască tehnicile de bază și apoi, cu fiecare modul, să-și îmbunătățească competențele, să devină specialiști în domeniu, să devină mult mai creativi în elaborarea plating-ului și să descopere secretele deserturilor internaționale.
Programul nivelului Intermediar Escoffier, specializare cofetar-patiser, se va desfășura în fiecare zi de sâmbătă, între orele 9:00–17:00, pe o durată de 4 luni. Noi punem accent pe practică în laboratorul Institutului, noțiunile de teorie fiind discutate în cadrul tehnicilor de lucru învățate în fiecare zi de curs. Cursantul lucrează fiecare rețetă individual, deoarece trebuie să învețe corect tehnicile cuprinse în rețetele Escoffier. Laboratorul Institutului este dotat la standard internațional, cu toate echipamentele și ustensilele necesare în cofetărie-patiserie, iar fiecare cursant beneficiază de propriul banc de lucru utilat corespunzător.
Pastry Chef Mirela Murăruşi, cu o experiență internațională în patiserie-cofetărie, va transmite din cunoștințele acumulate de peste 20 de ani, astfel încât, la sfârșitul acestui nivel, să reușiți să stăpâniți tehnicile de lucru și să conduceți un laborator de patiserie-cofetărie.
Tendințele noi în domeniu, tehnicile de lucru, echipamentele și ustensilele moderne utilizate, Pastry Chefi cu experiență internațională, alături de ingredientele premium puse la dispoziție cursanților noștri în fiecare zi de curs, dovedesc profesionalismul Institutului Culinar Disciples Escoffier.
Cunoștințele acumulate pe parcursul nivelului Intermediar Escoffier Patiserie-Cofetărie sunt imperios necesare pentru a putea continua programul Escoffier de specializare, accesând programul Nivel Avansat Escoffier Patiserie-Cofetărie. La finalul acestui modul, veți obține diplomă acreditată de Ministerul Educației Francez, „Certificat de compétences professionnelles en pâtisserie française”.