Diplomă Nivel Basic Escoffier Patiserie-Cofetărie
Diplomă acreditată de Ministerul Muncii: Calificare Cofetar recunoscută internațional
Diplomă acreditată de Ministerul Muncii: Calificare Patiser recunoscută internațional
Cursul de formare profesională Cofetar – Patiser, program franțuzesc Escoffier, format nou pentru România, durează 20 săptămâni, se desfășoară în incinta institutului, în laboratorul special amenajat cu echipamente și ustensile profesionale.
Acest curs premium de formare profesională cofetar-patiser, program franțuzesc, vă oferă posibilitatea să deveniți un profesionist în arta cofetăriei și patiseriei franțuzești . Datorită programei concepută dintr-o parte de teorie și multă practică în laboratorul institutului, veți putea pregăti rețetele cursului la propriul banc de lucru dotat cu toate ustensilele și echipamentele necesare pentru a executa în mod profesional rețetele.
Veți experimenta textura fiecărei prăjituri/aluat/cremă/tort, veți aprofunda proceduri de coacere, elemente de decor, rețete fine, și fiind un curs interactiv, puteți cere toate sfaturile pentru ca la finalul acestui curs să fiți capabili să lucrați într-o cofetărie/patiserie alături de profesioniști ai domeniului.
Programul nostru franțuzesc pune accent foarte mult pe practică, pentru a descoperi secretele din spatele rețetelor, elementele cheie care vor transforma preparatul într-un desert delicios și corect pregătit din punctul de vedere al tehnicilor aplicate.
Suplimentar față de orele de teorie și practică efectuate în laboratorul institutului, veți avea oportunitatea să beneficiați de un stagiu de practică în cofetării/patiserii de top partenere în cadrul programului de formare profesională. Veți lucra și veți învăța alături de profesioniști în acest domeniu, având posibilitatea să aflați multe secrete ale dulciurilor de succes franțuzești pe care, înainte, doar le savurați cu plăcere, acum veți învăța să le preparați, cu aceeași plăcere.
Cursurile noastre de formare profesională sunt acreditate de Ministerul Muncii și Educației. În urma examenului de absolvire – probă teoretică și probă practică – la care vor participa specialiști în domeniu și o comisie acreditată, cursanții vor obține diplomă de calificare Cofetar, diplomă de calificare Patiser, valabile la nivel național și în țările din UE.p>
La sfârșitul acestui modul, Institutul Culinar Disciples Escoffier vă acordă diplomă de absolvire a Nivelului Basic Escoffier – diplomă valabilă la nivel internațional în domeniul culinar.