Contact

Curs cofetar-patiser nivel basic - Curs de formare profesională

Diplomă Nivel Basic Escoffier Patiserie-Cofetărie

Diplomă acreditată de Ministerul Muncii: Calificare Cofetar recunoscută internațional

Diplomă acreditată de Ministerul Muncii: Calificare Patiser recunoscută internațional

Curs cofetar-patiser nivel basic - Curs de formare profesională

Cursul de formare profesională Cofetar – Patiser, program franțuzesc Escoffier, format nou pentru România, durează 20 săptămâni, se desfășoară în incinta institutului, în laboratorul special amenajat cu echipamente și ustensile profesionale.

Acest curs premium de formare profesională cofetar-patiser, program franțuzesc, vă oferă posibilitatea să deveniți un profesionist în arta cofetăriei și patiseriei franțuzești . Datorită programei concepută dintr-o parte de teorie și multă practică în laboratorul institutului, veți putea pregăti rețetele cursului la propriul banc de lucru dotat cu toate ustensilele și echipamentele necesare pentru a executa în mod profesional rețetele.

Cui se adresează

  • persoanelor care doresc să învețe bazele și tainele artei cofetăriei și patiseriei
  • persoanelor care vor să înceapă un business în domeniul patiseriei/cofetăriei
  • persoanelor care doresc o reorientare în carieră
  • pasionaților de dulciuri care vor să învețe să pregătească deserturi delicioase pentru cei dragi

Veți experimenta textura fiecărei prăjituri/aluat/cremă/tort, veți aprofunda proceduri de coacere, elemente de decor, rețete fine, și fiind un curs interactiv, puteți cere toate sfaturile pentru ca la finalul acestui curs să fiți capabili să lucrați într-o cofetărie/patiserie alături de profesioniști ai domeniului.

Programul nostru franțuzesc pune accent foarte mult pe practică, pentru a descoperi secretele din spatele rețetelor, elementele cheie care vor transforma preparatul într-un desert delicios și corect pregătit din punctul de vedere al tehnicilor aplicate.

Suplimentar față de orele de teorie și practică efectuate în laboratorul institutului, veți avea oportunitatea să beneficiați de un stagiu de practică în cofetării/patiserii de top partenere în cadrul programului de formare profesională. Veți lucra și veți învăța alături de profesioniști în acest domeniu, având posibilitatea să aflați multe secrete ale dulciurilor de succes franțuzești pe care, înainte, doar le savurați cu plăcere, acum veți învăța să le preparați, cu aceeași plăcere.

Cursurile noastre de formare profesională sunt acreditate de Ministerul Muncii și Educației. În urma examenului de absolvire – probă teoretică și probă practică – la care vor participa specialiști în domeniu și o comisie acreditată, cursanții vor obține diplomă de calificare Cofetar, diplomă de calificare Patiser, valabile la nivel național și în țările din UE.p>

La sfârșitul acestui modul, Institutul Culinar Disciples Escoffier vă acordă diplomă de absolvire a Nivelului Basic Escoffier – diplomă valabilă la nivel internațional în domeniul culinar.

Condiții de înscriere:

  • Pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învățământ minim obligatoriu)

Documente necesare pentru înscriere la curs:

  • Copie CI
  • Copie certificat de naștere
  • Copie certificate de căsătorie (daca este cazul)
  • Copia ultimului act de studiu
  • Adeverință medicală (cu specificația "clinic sănătos") în original sau copie

Certificări

Diplomă Nivel Basic Escoffier Patiserie-Cofetărie Diplomă acreditată de Ministerul Muncii: Calificare Cofetar recunoscută internațional Diplomă acreditată de Ministerul Muncii: Calificare Patiser recunoscută internațional

Competențe și tehnici studiate

Ce vei învăța la modulele teoretice și practice?

  • Normele HACCP aplicabile în industria HoReCa
  • Igiena, securitatea muncii și protecția mediului
  • Comunicare la locul de munca
  • Organizarea locului de munca
  • Tehnologia de obținere a aluaturilor: aluat nedospit, aluat dospit, aluat opărit, aluat fraged, preparate din foietaj
  • Tehnologia semipreparatelor utilizate în cofetărie:
  • siropuri, fondant, blaturi, torturi, pișcoturi
  • creme pe baza de lapte, pe baza de grăsimi, pe baza de friscă
  • jeleuri și fructe confiate, fructe în alcool
  • marțipan, praline de ciocolată
  • Tehnica de lucru cu ciocolată:
  • Noțiuni generale despre ciocolată
  • Cum topești corect ciocolata
  • De ce temperam ciocolata
  • Prăjituri pe bază de ciocolată
  • Elemente de décor din ciocolată
  • Tehnologia prăjiturilor, muffins, cupcake
  • Tehnologia fursecurilor
  • Tehnologia diferitelor glazuri si elemente de décor pentru torturi
  • Elemente de décor din ciocolată, din zahar, din crème și fructe confiate
  • Tehnologia de realizare a inghetatelor din lapte, fructe, parfeuri
  • Tehnologia preparării torturilor
  • Tehnologia de preparare a preparatelor din foitaj
  • Atelier demonstrative muffins, cupcake

Exemple de rețete care vor fi pregătite în cadrul cursului

  • Prăjituri/torturi pentru evenimente
  • Specialitați franțuzești
  • Mille-feuille
  • Macarons
  • Eclaires
  • Tarte moderne
  • Cheessecake
  • Croissants
  • Profiterol
  • Opera cake
  • Raspberry & Vanilla vacherin cake
Înscrie-te la curs  

Informații curs

  • Preț întreg 6300 Lei
  • Plată Cursul poate fi achitat în 3 rate lunare
  • Program curs Septembrie 2025 - Ianuarie 2026
  • Locație Calea București 107E, loc. Săftica, jud. Ilfov
Înscrie-te acum