Contact

Curs bucătar nivel basic - Curs de calificare în gastronomie

Diplomă Institut Disciples Escoffier - Nivel Basic

Diplomă emisă de Ministerul Muncii și Ministerul Educației

Curs bucătar nivel basic - Curs de calificare în gastronomie

Nivel Basic Escoffier „Fundamentele artelor culinare” – curs de calificare Bucătar – se adresează tuturor pasionaților de arta culinară, celor care vor să învețe experiența gastronomică și secretele metodei Escoffier. Cursul cuprinde conceptele de bază în bucătărie, tehnicile de pregătire a materiei prime, proprietățile și aplicațiile operațiilor de pregătire a rețetelor culinare, sistemul de lucru într-o bucătărie profesională și câteva din secretele bucătăriei franțuzești, cu toate explicațiile și sfaturile necesare oferite de Chefii noștri cu experiență în bucătării renumite. Veți avea oportunitatea de a cunoaște și experimenta modul de lucru și „setul de instrumente” esențial unui bucătar-șef.

În cadrul acestui curs veți începe prin a învăța noțiunile esențiale în bucătărie, normele de siguranță și igienă, veți învăța diverse metode de tăiere a legumelor și a cărnii, apoi veți progresa către tehnicile de gătit esențiale în gastronomie, aplicate într-o bucătărie profesională, ca de exemplu stocurile, cele 5 sosuri de bază ale bucătăriei franceze, temperaturile de gătire în funcție de tipul de materie primă și veți descoperi câteva taine ale patiseriei franțuzești. Noi punem accent pe practică, de aceea, fiecare cursant va beneficia de propriul banc de lucru, utilat cu plită, chiuvetă, masă de lucru, ustensile și va experimenta, în cadrul demonstrațiilor practice, tradițiile culinare franțuzești transpuse într-o gamă largă de rețete.

Acest curs se adresează și persoanelor care doresc să își deschidă o locație HoReCa (restaurant/cafenea/hotel), deoarece aceștia trebuie să cunoască procesele tehnologice (teorie și practică) care se desfășoară într-o bucătărie profesională. Doar luând la cunoștință importanța echipamentelor, a personalului calificat și a produselor de calitate, aceștia pot oferi clienților preparate calitative care să determine consumatorii să se întoarcă cu drag în locație pentru a experimenta alte preparate.

În cadrul acestui curs veți participa la un internship de practică în locațiile partenere (hoteluri și restaurante). Veți experimenta modul în care se desfășoară activitatea în bucătăriile profesionale ale restaurantelor și hotelurilor și veți avea posibilitatea să vă găsiți un loc de muncă în locațiile respective.

La sfârșitul cursului, examinarea constă într-o probă teoretică și o probă practică, în prezența unei comisii acreditate de Ministerul Muncii, formată din bucătari și specialiști în domeniu.

Acest curs de calificare Bucătar este autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, iar cursanții vor primi la absolvire diplomă acreditată pe calificarea de Bucătar, cod COR 5122.2.1.

Institutul Disciples Escoffier va înmâna diploma pentru absolvirea Nivelului Basic Escoffier.

De ce să urmezi acest curs?

  • Singurul Institut Disciples Escoffier din România – unul din cele mai renumite institute la nivel internațional datorită predării tehnicilor ilustrului Auguste Escoffier ,,Bucătarul regilor și regale bucătarilor”
  • Noțiuni de bază pentru un viitor bucătar
  • Doar urmând programele de formare profesională, cursurile nivel basic (curs calificare Bucătar), intermediar și avansat poți obține diploma acreditată de Ministerul Educației din Franța
  • Certificate de absolvire recunoscute la nivel național și internațional
  • Traineri cu experiență internațională în domeniul gastronomiei
  • Curs 100% practic în cadrul institutului și la partenerii din HoReCa
  • Sala de curs teoretic și bucătarie profesională pentru orele de practică
  • Fiecare cursant are propriul banc de lucru echipat conform standardelor europene în vigoare
  • Programa de studii are la baza învațarea prin aplicare a tehnicilor Escoffier folosite în toate restaurantele lumii
  • Suport de curs în format electronic
  • Ingredientele și materia primă bio furnizată de Ferma Escoffier situată în loc. Ghimpați
  • Practică suplimentară în cadrul restaurantelor partenere din grupul City Grill și Hotel Pullman
  • Numeroase oportunități de angajare dacă vei adera la Asociatia Escoffier prezentă în 40 țări
  • Consiliere specializată dupa curs
  • Fară costuri suplimentare/ ascunse

Condiții de înscriere:

  • Pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învațământ minim obligatoriu)

Documente necesare pentru înscriere la curs:

  • Copie CI
  • Copie certificate de naștere
  • Copie certificate de căsătorie (daca este cazul)
  • Copia ultimului act de studiu
  • Adeverință medicală (cu specificația "clinic sănătos") în original sau copie

Certificări

Diplomă Institut Disciples Escoffier - Nivel Basic Diplomă emisă de Ministerul Muncii și Ministerul Educației

Competențe și tehnici studiate

Teme abordate Curs Bucătar

  • Noțiuni introductive despre ce înseamnă să fii Bucătar într-o bucătărie profesională
  • Noțiuni de bază pentru un viitor bucătar
  • Reguli de igienă și protecția muncii în bucătarie
  • Principalele toxiinfecții alimentare
  • Ustensile și echipamente de bucătarie
  • Noțiuni de nutriție și sănătatea omului
  • Metode și tipuri de tăiere (legume, carne)
  • Sosuri reci, sosuri calde, dressing-uri, coulis
  • Tipuri de salate
  • Preparatele culinare din ouă
  • Fluxul alimentelor în bucătaria profesională
  • Prelucrarea primară a materiilor prime
  • Metode și tehnici de gătire
  • Fonduri sau stock-uri – pregătirea corectă și întrebuințarea acestora în bucătarie
  • Consomme-uri, supe, Ciorbe
  • Pregătire paste proaspete
  • Pregătirea corectă a preparatelor pe bază de orez și crupe
  • Legumele, clasificarea legumelor și tehnica de gătire corectă
  • Preparate din pește, crustaceele și fructe de mare
  • Preparate din pasăre, tipuri de carne de pasăre, tranșarea și pregătirea cărnii de pasăre
  • Tipuri de carne din porc și preparate din carne de porc
  • Tipuri de carne de vită, metode de gătire a carnii de vită
  • Mielul, preparate din carne de miel
  • Preparate din carne de vânat
  • Tipuri de condimente și utilizarea acestora în funcție de preparatele gătite
  • Tehnologia preparării diverselor tipuri de fripturi
  • Deserturi pentru restaurant
Înscrie-te la curs  

Informații curs

  • Preț întreg 6300 Lei
  • Plată Cursul poate fi achitat în 3 rate lunare
  • Program curs Mai - Iulie 2025
  • Locație Calea București 107E, loc. Săftica, jud. Ilfov
Înscrie-te acum