Diplomă Institut Disciples Escoffier - Nivel Basic
Diplomă emisă de Ministerul Muncii și Ministerul Educației
Nivel Basic Escoffier „Fundamentele artelor culinare” – curs de calificare Bucătar – se adresează tuturor pasionaților de arta culinară, celor care vor să învețe experiența gastronomică și secretele metodei Escoffier. Cursul cuprinde conceptele de bază în bucătărie, tehnicile de pregătire a materiei prime, proprietățile și aplicațiile operațiilor de pregătire a rețetelor culinare, sistemul de lucru într-o bucătărie profesională și câteva din secretele bucătăriei franțuzești, cu toate explicațiile și sfaturile necesare oferite de Chefii noștri cu experiență în bucătării renumite. Veți avea oportunitatea de a cunoaște și experimenta modul de lucru și „setul de instrumente” esențial unui bucătar-șef.
În cadrul acestui curs veți începe prin a învăța noțiunile esențiale în bucătărie, normele de siguranță și igienă, veți învăța diverse metode de tăiere a legumelor și a cărnii, apoi veți progresa către tehnicile de gătit esențiale în gastronomie, aplicate într-o bucătărie profesională, ca de exemplu stocurile, cele 5 sosuri de bază ale bucătăriei franceze, temperaturile de gătire în funcție de tipul de materie primă și veți descoperi câteva taine ale patiseriei franțuzești. Noi punem accent pe practică, de aceea, fiecare cursant va beneficia de propriul banc de lucru, utilat cu plită, chiuvetă, masă de lucru, ustensile și va experimenta, în cadrul demonstrațiilor practice, tradițiile culinare franțuzești transpuse într-o gamă largă de rețete.
Acest curs se adresează și persoanelor care doresc să își deschidă o locație HoReCa (restaurant/cafenea/hotel), deoarece aceștia trebuie să cunoască procesele tehnologice (teorie și practică) care se desfășoară într-o bucătărie profesională. Doar luând la cunoștință importanța echipamentelor, a personalului calificat și a produselor de calitate, aceștia pot oferi clienților preparate calitative care să determine consumatorii să se întoarcă cu drag în locație pentru a experimenta alte preparate.
În cadrul acestui curs veți participa la un internship de practică în locațiile partenere (hoteluri și restaurante). Veți experimenta modul în care se desfășoară activitatea în bucătăriile profesionale ale restaurantelor și hotelurilor și veți avea posibilitatea să vă găsiți un loc de muncă în locațiile respective.
La sfârșitul cursului, examinarea constă într-o probă teoretică și o probă practică, în prezența unei comisii acreditate de Ministerul Muncii, formată din bucătari și specialiști în domeniu.
Acest curs de calificare Bucătar este autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, iar cursanții vor primi la absolvire diplomă acreditată pe calificarea de Bucătar, cod COR 5122.2.1.
Institutul Disciples Escoffier va înmâna diploma pentru absolvirea Nivelului Basic Escoffier.