Pastry Chef
Pasiunea pentru gustul bun a ghidat-o pe Emilia dintotdeauna. Primele și cele mai dragi amintiri fiind bineînțeles cele ale gusturilor și farfumurilor din bucătăria bunicii, mamei și a mătușii: bucățica de cocă de cozonac șterpelită din covată în Ajunul Crăciunului când bunica nu era atentă, atracția periculoasă și fierbinte prezentată de nucile pralinate pentru tortul special al mamei, parfumul de pesmet rumen cu unt și scorțișoară al gomboților cu prune și caise făcuți de mătușă.
Pentru Emilia, cofetăria a fost plăcere și refugiu în timpul anilor de studii universitare, post universitare și a celor petrecuți ca jurnalist al Televiziunii Naționale Române. Abia după ce pasiunea a fost însoțită de disciplină, rigurozitate, știință și sacrificiu prin studiu și muncă în laborator, cofetăria a devenit vocație.
Primii pași în lumea “cofetăriei adevărate” i-a facut sub îndrumarea Pastry Chef-ului Mimi Dima, mintea creativă din spatele laboratorului Athenee Palace Hilton București. Apoi, curiozitatea și dorința de a învăța mai mult i-au îndreptat privirea spre Italia unde a descoperit satisfacția muncii de producție într-una din cele mai mari și bune săli de evenimente din sudul peninsulei, alaturi de Chef-ul cu stea Michelin, Paolo Cappuccio.
Călătoria sa formativă a continuat apoi într-un mediu complet diferit, cel al restaurantului de fine dining cu aspirații mărețe ca “parte dulce” a echipei condusă de Chef-ul stelat Felix Lo Basso. Aici, productivitatea și-a dat mâna cu atenția pentru cel mai fin detaliu, complexitatea și armonia gusturilor și texturilor, povestea produsului final și, bineințeles, rafinatețea servirii. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar restaurantul a fost premiat cu o stea Michelin la mai puțin de un an după deschidere.
Din dor de casă și dorință de a împărtăși cunoștințele acumulate s-a întors la București unde, alături de partenerul său, a înființat o societate de consultanță specială pentru mediul HoReCa. În activitatea firmei se numără colaborări cu restaurante, producători și instituții publice, precum Ambasada Italiei și Institutul Cultural Italian la București.
Nu în ultimul rând, din dragoste pentru cofetărie și speranță pentru viitorul acesteia în România, Pastry Chef Emilia Maxim s-a dedicat instruirii următoarei generații de profesioniști din domeniu.